zondag 28 april 2013

Living in America Part 3: Celebrating Dutch Queensday

Vandaag was echt een heel gezellige dag!! Eerst vanmorgen met de kinderen leuke dingen gedaan in de klas en vanaf 11 uur begon het feest.

Voor de kinderen waren er diverse spelletjes te doen. Bij ieder spelletje kregen ze bonnetjes, die ze na afloop van alle spelletjes konden inruilen voor kleine speeltjes.

Verder waren er natuurlijk DÉ kroketten, heerlijke appeltaart en stroopwafels en kocht ik nog een zakje drop (die inmiddels alweer op is :-) ). Heerlijk om weer eens een kroketje te kunnen eten!!!


Hmmmm.... lekkerrrrr!!!

Verder waren er ook voor de 'grote' kinderen spellen zoals zaklopen, deze foto is niet duidelijk, maar ja, ze stonden dan ook niet stil... ;-)

Hieronder nog een kleine impressie van het feest met veel oranje!!Annelieke kwam nog op de foto met 'koningin Beatrix', nam na mij ook nog even een heerlijke rug- en schouder massage (waar ze verschrikkelijk bij moest lachen, kietelig als ze is...) en gingen we nog over het "vrijmarktje" (er stonden een paar kinderen wat spulletjes te verkopen en de school verkocht boeken). Sannemarijn was ondertussen al buiten aan het spelen... Ik kocht nog 2 woonmagazines, een (oude) atlas en een boek "Holland in 3D". Annelieke kocht een Mega Mindy pak en heeft dat bij thuiskomst aangedaan en niet meer uitgetrokken!! :-) 

Het mooie van deze dag is dat, uitgezonderd de opbrengst van de zelf verkopende kids, alle opbrengsten naar het Seattle Childrens Hospital gaan!!

Al met al een erg geslaagde en vooral ook gezellige dag!!

15 opmerkingen:

 1. fijn dat zoiets georganiseerd word,
  en veel oranje. spelletjes en vrijmarkt is het ultime koninginnedag gevoel.
  Wij gaan dinsdag ervoor, oranje shirt aan en op naar de vrijmarkt.
  Groet Paulien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat ontzettend leuk !! Hopelijk wordt het dinsdag hier ook zo gezellig!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk om zo toch mee te vieren. En dan dinsdag de hele nacht voor de tv?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Klinkt als een heerlijke dag! Lekker oranje, kroketten en gezelligheid, fijn! Hier op naar dinsdag:)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Klinkt als een hele leuke dag! Leuke meiden heb je!
  Wij hebben dinsdag een middag georganiseerd door de scouting met vanalles voor de kinderen, maar ook voor de volwassenen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat ziet er heel gezellig uit! heerlijk die broodjes kroket!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat leuk! En dan natuurlijk DE KROKET, stroopwafels en drop! Prettige zondag!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. wat een fijne dag hebben jullie gehad zeg.
  En heb je genoten van je kroketje?
  heeeeeerlijk he!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat leuk dat jullie daar in de USA Koninginnedag hebben gevierd. Hier hebben de kinderen van alle scholen afgelopen vrijdag de Koningsspelen gehad. Leuke spelletjes gedaan met veel oranje ook ja. En iedereen zong het koningslied dat door de leerlingen was ingestudeerd. Hier in nederland gonst het van de oranje koorts haha. In volle afwachting tot de abdicatie dinsdag. Voor de kinderen is het ook leuk om te zien hoe een troonswisseling gaat. In amsterdam zijn ze voluit bezig in voorbereiding op het grote feest. Hier in Leeuwarden heb ik geen idee wat daar gaat gebeuren allemaal, ja wel een rommelmarkt natuurlijk maar verder nee geen idee. Ik heb mijn raam in de oranje style gezet . Groetjes uit Leeuwarden Fryslan, Hendrika

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat leuk dat jullie Koninginnedag hebben gevierd daar hellemaal in de USA. Hier is de oranje koorts aangebroken iedereen in afwachting van dinsdag de troonwisseling, oftewel in duur woord abdicatie!!
  Mijn kinderen hadden afgelopen vrijdag de Koningsspelen met leuke spelletjes en het koningslied. Was erg gezellig net zoals op jouw fotos.
  Groetjes uit Leeuwarden Fryslan, Hendrika

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oh ik zie dat ik twee keer heb gepost, de eerste gaf error service aan dus ik dacht ojee moet ik weer opnieuw schrijven . Nou ja maakt ook niet uit hahaha.
  Groetjes Hendrika

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Zo ver van huis en toch Oranje voorop! Leuk!
  De Juffrouw

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Leuk!!!!! Het is jammer dat de afstanden in de VS enorm zijn, maar in het centrum van New York kun je dropjes kopen. Hele echte Hollandse dropjes die je zelf in een zakje kunt scheppen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Super leuk!!! Heerlijk oranje allemaal, echt leuk dat jullie het daar ook gevierd hebben, en met kroketten...mmmmm! Zo lekkerrr! :D

  Liefs, Daphne

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik zou ook graag in Amerika wonen.. nog 2 jaar wachten en het is zo ver!!!

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het leuk om je reactie te lezen!