maandag 24 juni 2013

We zijn weer thuis!!!

Halloooooo!!! Daar ben ik weer!! En nu vanaf Nederlandse bodem!!

De terugreis ging goed, maar wat een gedoe met zoveel koffers.... en 27 graden aan buitentemperatuur!!

We moesten zo'n 3 uur voor vertrek op de luchthaven van Seattle zijn in verband met de katten. Maar goed ook, wat er was behoorlijk gedoe met al die zware koffers en de katten...

Eerst natuurlijk de zware koffers kwijt. Alles had precies het goede gewicht (met dank aan de weegschaal van onze Amerikaanse buren ;-) ), dus er hoefde niks meer uitgehaald te worden. Toen de katten.... "Ja, maar dit is geen vlucht waarop huisdieren mee kunnen" kreeg ik te horen.... Het zweet brak me aan alle kanten uit, voor zover dat al niet was gebeurd door alle koffers. Pardon???? Ik heb 4 keer met Delta Amerika gebeld en ook nog een keer met Delta Nederland, daar werd gezegd dat alles kon, dus die katten gaan MEE!!! Was mijn reactie... Mevrouw was not amused, maar das niet mijn probleem ;-).

Toen had ze paspoorten van de katten nodig. ik had alleen maar reispapieren, dus weer een zucht van mevrouw Delta. Gelukkig was het uiteindelijk allemaal helemaal in orde en konden ze wel mee. Pfff, zorg minder!!

Daarna door naar de incheckbalie, hier afscheid genomen van manlief, want die mocht niet verder mee.... :-(

En ja, dan moeten mijn schoenen uit (gelukkig de meiden niet), moet alle elektronica, metaal, portemonnee en noem maar op in een bakje om dat vervolgens door de scan te laten gaan. En opnieuw breekt het zweet me uit. Alle handbagage weer door om alles eruit te halen om het vervolgens 10 minuten het er weer in te moeten proppen.

En natuurlijk moesten ook de katten door het detectiepoortje.... Dat mocht niet in de reistas van hun, neeeeee.... ik moest ze vasthouden op de arm (alsof ik een wapen in die katten zou verstoppen...). Het duurde even voordat ik ze eruit had, ze waren bang en dus kwamen ze met geen mogelijkheid uit hun tas. Eerst met Taz door het poortje, stevig in mijn armen vastgeklemd. "Oke nu moet u hier even wachten, uw vingers moet met een stripje worden bestreken." Huh???? Terwijl ik dus Taz vastheb, moet ik mijn handpalmen laten zien, zodat ze er met een briefje (??) overheen kunnen wrijven. Dat viel nog niet mee, met zo'n wurmende kat. Oke, daarna Taz weer in zijn reistas (die ook door de scan was gegaan) en gracie ophalen. Weer goed vastgeklemd, want ook zij vond het daar niet zo erg leuk. Nu werd me gezegd even te wachten want ze wisten niet of ik opnieuw mijn handen moest laten checken. Na een paar minuten werd gezegd dat dit niet meer hoefde. Pfff, gelukkig!! Ik liep door, komt er een beveiligingsman naar me toe. "Komt u maar even mee!". Ohoh, wat nu dan weer.... "Mag ik eerst nog even de kat in de mand doen??" NEE!! was het antwoord. Meneer de beveiliger wilde weer mijn handen met die stripjes doen. Ik uitleggen dat dat al was gebeurd, oh sorry dan mag u verder gaan. EN BEDANKT!!! Gelukkig konden de meiden er zo door en was er geen probleem bij hun.

Daarna dus eindelijk door naar de gate. Terwijl ik door gate A liep met de meiden, katten en 3 stuks handbagage, zagen we gate S (waar we heen moesten) helemaal in de verte aan de andere kant liggen. Dat wordt nog een leuk eindje lopen, dacht ik. Dus hup, bagagekar gepakt en daar de koffer, katten en tassen op. Bleek dat we naar beneden moesten (gelukkig was er een lift) om vervolgens met de metro verder te gaan! Scheelde wel een stuk lopen, maar doordat dat ding zo snel reed lag ik bijna met bagagekar (en al wat er op stond) omver.

Eenmaal bij de gate was het er smoordruk! Het bleek dat de vlucht van 13.00 uur was komen te vervallen en dus gingen die passagiers ook op deze vlucht mee. Daardoor zat iedereen vrij laat in het vliegtuig en gingen we dus al iets later weg. Taxiën naar de landingsbaan en toen stonden we stil... En begon de piloot na een kwartier: "Helaas is er een mankement en gaan we terug naar de gate om dit te laten maken". Getver!!!

Anderhalf uur later dan gepland vertrokken we dan uiteindelijk toch nog. Gelukkig maar, want omdat het buiten zo warm was was het in het vliegtuig niet te wezen, zo warm!

De katten bleven de hele vlucht super rustig!! Voor vertrek had ik ze nog een kalmerend kattesnoepje gegeven, dat heeft blijkbaar wel geholpen. We hebben ze helemaal niet gehoord en als ik even een stukje van de tas open deed om ze te aaien, begonnen ze af en toe zelfs te spinnen!! Toen ik na de landing aan de dame voor mij vroeg of ze nog last had gehad van de kat onder haar stoel, zei ze: "Zat daar een kat dan??"

En toen uitstappen, koffers zien te vinden (ik werd ook nog naar de verkeerde bagageband gestuurd...), maar bij de (juiste) bagageband waren onze koffers in geen velden of wegen te bekennen.... Oh nee he, dacht ik. Maar ze stonden een eindje verderop allemaal netjes bij elkaar!! Ook op Schiphol was het erg warm, dus toen ik 3 bagegekarren vulde met de koffers, was ik alweer drijfnat. Iedere grote koffer woog dan ook 23 kilo! Ik hoopte dat Annelieke (onze jongste) een karretje met de kleine koffers kon duwen, maar dat lukte haar niet, de klem om het ding te laten rijden was voor haar te zwaar om naar beneden te duwen. Dus Sannemarijn een kar met 3 grote koffers en kat en ik een kar duwen met 3 grote koffers en kat en een kar trekken met de handbagage. Weer door de douane, maar dit keer gelukkig niet het gezeur van alles eruit halen en er weer in doen! Trots op Sannemarijn omdat ze me zo goed hielp!!

En dan, na de douane... Daar stond iedereen!! Eerst al mijn moeder en de tranen stroomden over allebei onze wangen! En jaaaa, ook mijn vader was er!!! Meteen naar hem toe gegaan en even niet meer losgelaten... tranen bleven maar lopen. Wat was ik blij om ze beide weer te zien!!! (geeft me zelfs nu nog weer tranen)

Natuurlijk waren ook mijn broer en zus er met hun gezinnen en mijn beste vriendin met haar gezin!!! Wat heerlijk om iedereen weer te zien!!! En na veel knuffels, zoenen en heel veel tranen gingen we richting huis. Ik was ontzettend moe, want ik had amper 2 uurtjes geslapen. Gelukkig nam iedereen onze bagage mee en hadden we daar zelf even geen omkijken meer naar. De meiden gingen direct mee naar Franeker, ik bracht eerst met mijn zus en zwager de katten naar Leeuwarden om daarna ook door te gaan naar Franeker.

En daar gingen we aan de patat met frikadel, kroket en bitterballen. Erg lekker, maar wat zat ik snel vol!! De meiden hoefden ook niet zoveel, Annelieke liet zelfs haar frikadel liggen!! Toen ik op mijn horloge keek, bleek ook wel waarom... Voor ons was het eigenlijk nog tijd om te ontbijten! En hadden we dus eigenlijk als ontbijt patat met frikadel en kroket hahaha!

Daarna weer naar huis en zijn de meiden gauw gaan slapen, het was inmiddels al 21.15 uur en ook zij hadden amper in het vliegtuig geslapen.

Zelf vannacht 2 keer wakker geweest maar daarna wel weer verder kunnen slapen tot 9.15 uur. De meiden heb ik om 12.10 uur vanmiddag wakker gemaakt!! Ze waren niet meer wakker geweest en hadden heerlijk geslapen!!

Vanmiddag even naar de HEMA geweest (pfff, handgeschakelde auto was weer even heel erg wennen!), want ik kon nergens een keukenhanddoek en theedoek vinden. En stiekem ook gelijk wat washi-tape meegenomen hihi!!

En nu, na dit lange verhaal, ga ik weer op bed, zodat ik morgen nog weer wat frisser en fruitiger ben ;-)

Oja, ook lag er veel leuke post in de brievenbus, maar daar vertel ik morgen over!!!

Slaap lekker allemaal!!

25 opmerkingen:

 1. amai wat een gedoe allemaal! Maar ben blij dat het allemaal goed is afgelopen en je vlotjes terug thuis bent geraakt! En wat leuk om te horen dat je vader ook was!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ohoooo wat een gedoe met die controle.
  tuurlijk moet het veilig zijn maar het reizen word er niet fijner op. Gelukkig is het met de katten ook allemaal goed gegaan ! patat als ontbijt moet kunnen hoor hihi :-) Blij dat jullie weer veilig op de begane grond zijn.

  liefs, Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Poeh! Wat een belevenis zo... Gelukkig is alles goed gekomen! En, hoe is het om weer in Fryslân te zijn (haha, nog geen 10km verderop)?

  Groetjes Riri

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vraag me echt af waarom ze je handen voortdurend moesten bekijken.
  En die katten, arme dieren?
  Hoe gedragen ze zich nu? al wat gewend aan hun nieuwe thuis?
  't Schijnt dat je iets lekkers op hun pootjes moet smeren (tonijncrème of paté, in ieder geval iets dat goed plakt) en dan likken ze het van hun pootjes en hebben ze meteen de geur van het nieuwe huis ook mee en voelen ze zich vlugger thuis.
  Lijkt me logisch.

  Ben je blij weer in Nederland te zijn?
  En komt je partner niet na?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Met de katten gaat het prima!! De eerste dag even alles vanuit een hoekje onder het gordijn bekijken, maar nu is alles helemaal oke!!

   Ik vind het wel lekker om weer in NL te zijn, maar in de VS beviel ook goed. Mijn man komt zaterdag weer thuis.

   Verwijderen
 5. Wat een gedoe zeg om in zo'n vliegtuig te komen... Maar gelukkig verder alles goed gegaan en veel lieve mensen om jullie te verwelkomen. Succes met alles voor de komende tijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wow, wat een verhaal!
  ik zie het me jou niet nadoen, zoveel bagage + kids + katten zonders iets/iemand uit het oog te verliezen...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Tjeetje wat een gedoe. Maar welkom weer hier in Nederland.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat fijn weer thuis, WELKOM THUIS ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zooooooooooooo wat een heerlijk bericht, heelhuids thuis én je paps op het vliegveld. Top! Wel een heel gedoe maar... je hebt het gedaan hè! Nu even kalm aan x Syl

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Tjeetje meis. Ademloos heb ik de hele reis zitten lezen. Wat een onderneming pffffff. Maaaar je paps op Schiphol! Hoe mooi is dat!!!!!! En nu langzaam weer jullie draai hier vinden. Welkom thuis meisie!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. zoooo zeg, wat een reis...ik vind het knap hoor, zo alleen met de kinderen......zelf ben ik wat dat betreft nogal bang aangelegd...dus petje af en nu lekker genieten van je rust en alle leuke post!!
  Liefs Theetje

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een gedoe zeg! Maar je hebt het voor elkaar gekregen :):) Vandaageen nieuwe dag lekker bijkomen, je kinderen hoeven niet naar school toch? En went het al wat in Lwd...X

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Welcome home!!! Knap gedaan zeg, de hele reis, pfju!! Fijn dat het allemaal goed is gegaan! Liefsxx

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Poeh! Gelukkig heb je die hele reis nu gehad!! Wat een gedoe! Daar zou ik al vreselijk moe van worden. En dan heb je ook nog dat tijdsverschil. Komende tijd maar rustig aan doen!

  P.s Ik heb helaas nog geen tijd gehad om een muisje te haken, ik hoop dat het me deze week nog lukt.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Welkom terug! Wat een reis, maar gelukkig weer veilige geland!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat moet dat heerlijk zijn om weer thuis te zijn! Maar ook wel een dubbel gevoel misschien, in de VS hadden jullie het ook wel naar jullie zin denk ik.
  Hopelijk zijn jullie weer snel gewend hier en heb je niet al te veel last van een jetlag

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Welkom in dit kikkerlandje! :)
  Pffffff....vliegen van en naar VS is niet echt mijn hobby. Gesodemieter daar allemaal. Maar gelukkig ben je uiteindelijk toch goed in Nederland geland :)

  En nu met zijn drietjes goed wennen en wachten tot manlief zich bij jullie aansluit.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. wat een spannend verslag, heerlijk om te lezen, ontroerend ook.
  Welkom terug in de Lage Landen
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Pfff wat een reis zeg. Was er niemand die je wilde helpen met die koffers?

  Wat heerlijk dat je vader er ook bij was om je te halen. Hier pinkte ik ook ff een traantje weg bij het lezen hier van x

  Nu maar hopen dat je jetlag snel weg is ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het leuk om je reactie te lezen!