donderdag 22 augustus 2013

Post, pruimen, kringloop en rommelmarkt

Een blog over veel verschillende onderwerpen dus... :-) 

1. Post. Die stuurde ik deze week naar 2 dames, namelijk naar deze dame en naar deze dame. En eigenlijk vind ik dat beide dames wel wat meer volgers verdienen, dus neem een kijkje en word volger!!

2. Pruimen. Halsbrekende toeren heb ik vandaag dan wel weer uitgehaald... Eerst maar de uitgebloeide planten onder de boom weggesnoeid, waarbij ik het blijkbaar ook nodig vond om mijn vinger mee te snoeien... Even flink bloeden maar pleisters doen wonderen!
Toen eerst maar gauw de dames naar school gebracht om daarna een ladder in de tuin tegen de boom te parkeren en er in te klimmen. De ladder schoof op een gegeven moment weg naar links en ik kon gelukkig nog net blijven staan. Wat takken van de boom afgehaald en toen kon de ladder iets steviger staan. In totaal ruim 2,5 kilo geplukt vandaag, dit weekend de laatste ronde nog, als die ook rijp zijn.

Ruim 2,5 kilo pruimen!

3. Kringloop. Daar was ik afgelopen vrijdag al geweest, maar ik was er nog niet aan toe gekomen om het hier te plaatsen...
3 verschillende spelletjes voor
de snailmail


Ook vond ik er nog enkele shirts om een poging te gaan doen tot recykleren, maar die liggen nu eerst nog in een bak op mijn kamer te wachten...

4. Rommelmarkt. Afgelopen zaterdag ging ik naar een rommelmarkt in mijn geboortedorp Akkrum. Er stonden niet heel veel verkopers, maar ik vond wel leuke spullen!

 Lieve poezenbeeldjes voor de letterbak voor Annelieke.
De letterbak kocht ik laatst via Marktplaats.

 Veel spelletjes, hieronder volgt er nog ergens 1 ;-)
Wat ik met de gekleurde houten puzzel ga doen,
weet ik eigenlijk nog niet...

 Breed elastiek

 Een grote schaal

 Uiltjes!! Linksachter is een spaarpot, de andere zijn beeldjes

 Nog 2 poezenbeeldjes


 Kleine hangertjes (die had je vroeger ook in de speentjes-vorm)

 Het andere spelletje, ook van hout

 Houten kralen

Geen idee hoe je dit noemt, maar zoiets had ik vroeger
ook al, waarbij je de 2 balletjes telkens tegen 
elkaar aan laat tikken

Veel van deze spulletjes zullen in de snailmails worden gebruikt, een aantal dingetjes hou ik zelf en de poezenbeeldjes zijn voor Annelieke. Dit zijn haar eerste 4 poezenbeeldjes, ik had gedacht dat ik er wel meer zou kunnen vinden, maar dat viel dus tegen... Dus moet ik de ogen maar goed openhouden voor haar! :-) 

Mocht je het leuk vinden om ook mee te gaan op de Bloggers Ontmoetingsdag in Friesland (ergens in oktober/ november), dan kun je je bij mij aanmelden! Tot nu toe heb ik 5 aanmeldingen, met meer zou natuurlijk nog leuker zijn. Rechtsboven op mijn blog staat het linkje naar het bericht.

Fijne avond nog!15 opmerkingen:

 1. Wauw wat een vondsten zeg, zo veel en zo leuk ! Heten die dingen niet klik-klak ballen? Ik was daar heeeeeeeel goed in haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. die blokkendoos steekt mijn ogen uit!!
  ik had ok zo'n kletterballen (van de kermis)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw wat een mooie/leuke spulletjes :).
  En bedankt voor t reclame maken van mn blog.. Vind ik erg lief :).. Alleen zag ik net dat jij zelf geen volger meer van mij bent :( (valt erg op als je weinig volgers heb hihi)
  Liefs vera

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Huh?? Ik zie mezelf nog wel bij jou staan, maar dan op het 2e blokje van de foto's van de volgers...

   Verwijderen
 4. Massa's kringloopvondsten, bijgevolg allicht veel kringloopgeluk.

  Ik zag de foto van je pruimen en vermits ze zo sappig leken, heb ik meteen mijn koelkast gecheckt. Helaas geen pruimen maar wel dikke perziken. Ik zit er nu één te eten. Scholl! Op jouw gezondheid!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jammer dat ik niet in de buurt woon anders kwam ik ook even in de boom klimmen, jammie pruimen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauw! Die mozaiekpuzzel is gaaf! Ik zou er door de dunne kant kleine gaatjes doorheen boren en dan met visdraad of juist met leuke gekleurde katoen een mobiel van maken. Ik zie hem al helemaal voor me. Zo mooi... Ik ga ook zo'n mooie doos zoeken!
  Fijne dag!
  Liefs Ivon
  P.s. Ik heb ooit pruimenjam met rum en rozijnen gemaakt daar had ik al heel snel geen potje meer van over!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuk idee!! Ik zal eens kijken of ik visdraad bij mijn man kan vinden ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Good catch! =) Wat een leuke spulletjes allemaal... Ben hier aan het opruimen, dus komt ook van alles tevoorschijn! Straks even naar de nieuwe winkel 'Mijn Tafel' in Sneek; da's ook leuk, moet je de website maar es van opzoeken...
  Groetjes RiRi

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Succes met de pruimen, ik lust dat helemaal niet graag :( Op de rommelmarkt heb je echt wel superkoopjes gedaan! Echt de moeite!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Zijn rommelmarkten niet geweldig?! Super leuke dingetjes heb je gevonden!
  Heel leuke blog ;)
  Groetjes Denise

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wauw...jij bent goed geslaagd!!!!
  Die uiltjes...love!!!
  Liefs Theetje

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat leuk! De pruimen doen mij denken aan de pruimenboom die vroeger bij ons thuis in de tuin stond. Is helaas een paar jaar geleden omgewaaid met een flinke storm.

  Je hebt trouwens prachtige uilenbeeldjes gescoord! Ze zijn echt heel erg gaaf!!!

  Liefs, Vera

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een leuke spulletjes allemaal. Ik zie dat ik inmiddels als iets van gekregen heb hihi. Bedankt voor je SM. Het kan even duren, maar natuurlijk komt er weer wat terug. Van de week zal ik er even over bloggen. Nog zoveel te bloggen van de week hihi

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het leuk om je reactie te lezen!