woensdag 4 september 2013

Schoolkamp, naaien en (geen) post...

Vanochtend vertrokken beide groepen 8 op schoolkamp, en zo ook onze oudste dame. Ze gingen op de fiets naar Sneek, blijven daar 2 nachten in tenten slapen om vervolgens vrijdag weer terug te fietsen naar Leeuwarden. Ze gaan lekker zwemmen, kanoën en vooral veel lol hebben en weinig slapen! ;-) En wat treffen ze het met het weer!!!

Vrijdag ga ik naar de kampeerplek in Sneek toe om te helpen schoonmaken en weer bagage mee terug te nemen. Maar tussendoor daar nog even het centrum in om de binnenstad van Sneek te bekijken en op zoek te gaan naar een wolwinkel en natuurlijk andere leuke winkels. Ik ben vaak in Sneek geweest voor het volleybal, maar nog nooit in het centrum... (schaam, schaam...). Kan ik meteen kijken of we daar naar toe kunnen voor de ontmoetingsdag.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Al sinds mijn terugkomst vanuit de VS staat er een naaimachine op mij te wachten... En iedere keer dacht ik: "Ik weet niet hoe je werkt!!!" Gisteren vond ik dan toch eindelijk dat daar verandering in moest komen. Dus we maakten kennis met elkaar... Toch was het eerste contact wat onwennig. We konden niet zo goed met elkaar overweg... Oftewel, behoorlijk scheef genaaid haha!

Maar ik geef niet zomaar op... Dus vandaag een nieuwe poging! Ik wilde proberen een leuk iets te maken om theezakjes in te stoppen en mee te sturen met de snailmail. De bruine is dus van gisteren, de blauw/paarse van vandaag. Die van vandaag is al iets netter. Maar nog niet helemaal naar mijn zin. Oefening baart kunst (of in dit geval naaiwerkjes). Waarbij ik ook meteen maar een "Durf te vragen"- vraag erin gooi: heeft iemand heel simpele patroontjes/ tutorials voor makkelijk te naaien projecties. Ik wil graag leuke dingetjes maken, maar wil wel simpel beginnen!


#######################################################

Huh???? Staat er nou echt "Geen post" in de titel?? Yep, dat staat er echt!

 Syl stuurde me namelijk tot 2 keer toe een envelop!! Maar.... beide zijn niet aangekomen... :-(  Er is blijkbaar iemand die de enveloppen die Syl verstuurt wel heel erg leuk vindt! Nee, dat weet ik natuurlijk niet (dus mag ik dat ook niet zeggen), maar het is wel heel vervelend dat 2 enveloppen gewoon niet aankomen!. En dus belde ik met Post.nl om een klacht in te dienen. Ze gaan het nu onderzoeken hoop ik maar deze mevrouw wist me te vertellen dat de enveloppen dus vermist zijn en waarschijnlijk ook niet meer boven water komen...

Dus mocht je post naar me sturen en je hebt nog niks op mijn blog gezien of geen bericht van mij gehad... Laat het me dan weten!

Verder zeg ik alleen nog maar: geniet van het mooie weer de komende dagen en vergeet je niet aan te melden bij mijn give-away!!

12 opmerkingen:

 1. Ze treffen het zeker met het weer voor een kamp. Wat leuk dat je vrienden gaat worden met je naaimachine, dat komt vast goed! Ik heb helaas geen patroontjes voor je, maar misschien helpt het om eens op You Tube te zoeken (ik zoek vaak naar Amerikaanse filmpjes). En misschien een naaiboek bij de Boekenvoordeel of de kringloop. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kussens zijn supergemakkelijk! Of een deken! Gewoon 2 vierkanten of rechthoeken met goede kanten op mekaar naaien, keergat laten, hoekjes bijknippen en keren! Dan nog eens doorstikken kort op de rand of keergat met de hand naaien en tadaaaaa deken! (Bij een kussen moet je natuurlijk na het keren eerst nog opvullen met kussenvulling!)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En op pinterest vind je ook tal van ideeën! Ik heb denk ik op m'n bord 'sewing projects' wel een paar simpele dingetjes staan!

   En verder: het boek 'Zo geknipt' van Sanne en Riet is perfect voor beginners!!!

   Verwijderen
 3. voor een beginneling op de naaimachine vind ik het er super leuk uitzien Elise !!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke naaiprojectjes hoor! En inderdaad, op Pinterest kan je heel mooie en simpele naaiprojecten vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. leuk schookamp,hier gaan ze in mei altijd op kamp,maar ze hebben er prachtig weer bij zeg,heerlijk

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuk schoolkamp doen ze bij jullie! Bofferds!
  Je hebt mooie zakjes genaaid.
  Ga eens kijken hier:
  http://eloleo.blogspot.be/p/gratis-100en-patronen.html
  Daar heb ik al meerdere patronen van gemaakt en tot nu toe altijd gelukt! (redelijk ben ook niet zo'n kei erin)
  Succes ermee!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben gestart met naaiprojecten van op deze site:
  http://bymiek.blogspot.be/p/naailes.html
  Ik heb zelf in mei dit jaar de naaimachine ontdekt en hou al mijn projecten bij op mijn blog (met steeds een link naar het patroon of de tutorial). Dus neem gerust een kijkje :-) (sheenablogt.blogspot.be)
  Veel plezier ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Succes met leren naaien ;)
  En jeetje wat vervelend vd post zeg!!! Heb het ook eens meegemaakt en je hoort het steeds vaker dat post 'kwijt' is.
  liefs vera

  BeantwoordenVerwijderen
 9. De tassen van Elisanna.blogspot.com zijn super om te maken! Suc6 met het maken van meerdere leuke dingen! Groeten Anouk

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat jammer dat ik dit nu pas lees! Ik had je natuurlijk hele goede winkeltips in Sneek kunnen geven! Sorry. Ik hoop dat je toch gevonden hebt, wat je zocht!
  Fijn weekend!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het leuk om je reactie te lezen!