woensdag 8 mei 2013

Een groot huis, een grote tuin

Een van de dingen die ik graag ooit nog eens zou willen is een mooi (vrijstaand) huis met een grote, mooi aangelegde tuin. Die dan wel goed te onderhouden is... (Is één van mijn vele dromen...)

Hier hebben we een groot huis en een grote tuin!! Droom gerealiseerd denk je dan... Helaas heeft onze verhuurder geen kaas gegeten van tuinieren... :-(

Niet dat ik er zelf nou zoveel verstand van heb, maar vind het wel heerlijk om in de lente en zomer lekker met de vingers in de aarde te wroeten en te genieten van alles wat groeit en bloeit!

En dat is nou net hier het probleem... Het enige wat hier groeit en bloeit is massa's onkruid!!! En dan is een grote tuin niet zo leuk...

De grond zit hier vol met stenen, dus van wroeten en scheppen komt niet veel. Daarnaast heeft onze 'landlord' het "geweldige" idee opgevat de tuin maar vol te gooien met houtsnippers en grind. Oftewel, vingers vol splinters (ze steken gewoon door mijn handschoenen heen) en wortels die afbreken tussen het grind.

Als je nu denkt, ach dat zal wel meevallen... Bekijk dan maar eens onderstaande foto's...


Hier heb ik al een groot deel gedaan en zie je nog de 2 vlinder struiken en een wilde braam.

Dit moet dus nog...

En dit ook... Heb wel lekker de was buiten hangen!!

Ondertussen kwam Woody nog 2 keer aan wippen. Knabbel (of Babbel) rende ook even over de schutting, maar die was zo snel dat ik hem niet op de foto kreeg... :-) 


Jullie hebben nu dus enig idee wat ik de komende dagen (zolang het droog blijft) mag gaan doen. En ondertussen mop per ik bij iedere splinter nog even op onze landlord...

6 opmerkingen:

 1. Best een leuke tuin, met heel veel bomen.

  Hier en daar iets bloemend zetten en klaar is kees.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Maar ben ik nu dom of ? Je bent toch niet verplicht die tuin op te knappen ?? Je gaat eerdaags daar weg .. Wat een werk zeg , nee zo is tuinieren niet leuk nee . X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In de huurovereenkomst staat ook dat we de tuin moeten onderhouden... En aangezien het hier niet koud is en veel regent, groeit het onkruid enorm snel... Ik haal nu het merendeel weg en dan ben ik er wel klaar mee... ;-)

   Verwijderen
 3. Owwww wat een werk meis. Jammer dat die huurbaas niet standaard een gardener bij de huurovereenkomst levert hihihihi

  Pas op met de splinters en good luck met deze klus x x x x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh....wat een werk nog! Jij hoeft je niet te vervelen ;) Ennuh....hoursnippers is toch nog altijd beter dan een geasfalteerde tuin? Hahaha...die heb ik in de VS ook gezien.

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het leuk om je reactie te lezen!